Aula begraafplaats Bosdrift - Hilversumse architectuurprijs

Aula begraafplaats Bosdrift

Cornelis Springer ontwierp een bijzondere begraafplaats aan de Bosdrift. Met zijn slingerende paden en rijke beplantingen is de begraafplaats een park in de stad. Na jaren van leegstand en verval hebben Gemeente Hilversum en de Uitvaartstichting Hilversum het initiatief genomen om de aula van de begraafplaats aan de Bosdrift in ere te herstellen. Met een aantal beperkte ingrepen is de structuur van het gebouw geschikt gemaakt voor de nieuwe functie. Architectenbureau STIEL heeft de po√ętische architectonische kwaliteit van ouderdom ingezet bij de transformatie van het gebouw. Het bestaande, sleetse kleurenpalet is aangevuld met tactiele materialen als eiken, linnen, bronskleurig spiegelglas en staal.

Contact

Stichting Hilversumse Architectuurprijs
Kerkbrink 6,
1211 BX Hilversum

info@hilversumsearchitectuurprijs.nl